Spreekbeurt

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden voor de klas kan erg leuk zijn, maar toch ook wel spannend. Ik deed het bijna in mijn broek toen ik voor het eerst voor de klas moest staan! Toch hoeft dit eigenlijk niet. Met een goede voorbereiding, een spiekbriefje, een onderwerp dat je leuk vindt en het besef dat je mag zijn wie je bent, zal het heel goed gaan. En dat laatste beetje zenuwen? Ach, die horen er gewoon bij.


Hieronder vind je vragen en antwoorden over mij als auteur. Gebruik die gerust voor je spreekbeurt. Heb je nog andere vragen? Stuur me dan hier een berichtje. Succes!

TERRY VAN DRIEL


Wanneer ben je geboren en waar woon je nu?


Ik ben geboren in een Nederland in een dorp met een hele lange naam: Hardinxveld - Giessendam. Sinds 2006 woon ik aan de rand van de prachtige stad Brugge (in België). Gelukkig heeft die stad een korte naam. :-)

Ben je getrouwd en heb je kinderen?


Nee, ik ben niet getrouwd en heb ook geen kinderen. Zo heb ik alle tijd om mooie boeken voor jullie te maken en op bezoek te komen in jouw klas.

Hoe lang werk je aan een boek?


Dat is heel verschillend. Mijn allereerste boek, daar heb ik zeven jaar over gedaan. Ik moest nog veel leren en in de tussentijd leerde ik ook hoe ik het best mijn website's maak. Mijn tweede boek ging gelukkig een stuk vlotter. Daar heb ik 4 maanden over gedaan.

Hoe kom je aan ideeën voor een nieuw boek?

De verhalen uit de Bijbel vind ik erg mooi en ik houd veel van Jezus. Zijn liefde maakt me gelukkig. Dit wil ik graag ook aan jou en aan anderen vertellen en zo ontstaan nieuwe boeken. Soms krijg ik ook een vraag of een idee van iemand anders. Zo ben ik nu ook bezig met een boek over de stad met de heerlijk korte naam: Brugge. ;-)

Hoeveel verdien je als auteur?

Momenteel verdien ik eigenlijk nog niks aan het schrijven. Geld is niet zo belangrijk voor me. Al heb ik het natuurlijk wel nodig om te kunnen leven. Ik schrijf vooral omdat ik het leuk vind en om jou en je klasgenoten bij te maken met mooie boeken. Dat is het allerbelangrijkste voor mij.


Naast het schrijven werk ik in een sociaal restaurant waar ik genoeg centjes verdien om boeken te kunnen maken en lekker te kunnen eten. 

Wil je bij ons in de klas komen?

Ik wil dat heel graag. Vraag aan je leerkracht om contact met mij op te nemen.

Waar kan mijn mama of papa jouw boeken kopen?

Mijn boeken zijn in iedere boekhandel te koop. Al zul je ze vaker tegenkomen in christelijke boekhandels. Ook zijn ze online te bestellen. Bijvoorbeeld hier.

Heb je hobby's?

Jazeker! Ik maak graag muziek. Ik zing, speel gitaar en piano. Ook houd ik er erg van om een wandeling te maken.

Teken je ook?

Nee. Dat laat ik over aan mensen die daar veel beter in zijn dan ik. Ik werk samen met Raymond Zachariasse, Aisha Meel en Kim Broersma.

Copyright @ All Rights Reserved